Materiaalipankki|Ajankohtaista|Yhteystiedot

Eristyslasit 
 

Eristyslasielementeissä on tyypillisesti 2-3 lasia, joiden välilista yhdessä liima-/tiivistysmassojen kanssa muodostaa kaasutiiviin välitilan. Auringonsuojaus 

Eristyslasin auringonsuojausta voidaan parantaa käyttämällä auringonsuojauslaseja. Auringonsuojauslasi voi olla ns. massavärjätty lasi, jonka toiminta perustuu aurinkoenergian absorptioon eli lasi sitoo itseensä auringon lämnpöenergiaa. Tehokkaampi tapa suojautua auringon lämmöltä on kuitenkin käyttää pinnoitettuja auringonsuojalaseja, jotka heijastavat ulos auringon infrapunasäteilyä mutta päästävät läpi näkyvää valoa. 


 

Lämmön- ja ääneneristys 

Eristyslaseilla on jopa 10 kertaa float-lasia parempi lämmöneristys. Tämä perustuu kaasutiiviiseen eristyslasin välitilaan, ilmaa paremmin eristävään välikaasuun ja sisältä tulevaa lämpösäteilyä takaisin heijastaviin pinnoitteisiin. Ääneneristys voi olla jopa yli 20 desibeliä 4mm:n float-lasia parempi. Tämä onnistuu paksummilla ja laminoiduilla laseilla, leveämmillä ja epäsymmetrisillä välilistaleveyksillä tai laminoiduilla ääneneristyslaseilla. 


 

Turvalasit ja suojalasit 

Eristyslasielementeissä voidaan käyttää turvalasia tuomaan lisäsuojaa henkilövahinkoja vastaan. Turvalasi ei rikkoutuessaan muodosta teräviä haavoja aiheuttavia vaarallisia särmiä. Suojalasilla tarkoitetaan yleensä lasia, jonka tehtävä on suojata rakennuksia ilkivallalta ja tunkeutumiselta. Suojalasit ovat yleensä laminoituja laseja ja niiden tarkoitus on hidastaa tai estää lasin läpi tunkeutumista. 

Turvalasi voi olla laminoitua turvalasia, karkaistua turvalasia tai näiden yhdistelmää. Kaikki laminoitu tai karkaistu lasi ei välttämättä ole turvalasia. Turvalasin täytyy täyttää standardin EN 12600 turvalasivaatimukset. 


 

Huurtumaton lasi ja itsepuhdistuva lasi 


Matalan U-arvon ikkunalasituksissa saattaa lasituksen ulkopintaan muodostua kiusallista huurua. Tätä voidaan vähentää käyttämällä uloimmassa lasissa huurtumisen estopinnoitetta, joka pitää uloimman lasipinnan lämpimänä. Uloimmassa lasissa voi olla myös itsepuhdistuva pinnoite, joka päivänvalossa olevan UV-säteilyn ja veden kera pitää uloimman lasipinnan puhtaampana. Välilistat 


Eristyslasielementissä käytettävällä välilistalla ja sen leveydellä voidaan vaikuttaa eristyslasielementin lämmöneristävyyteen. Alumiini- ja teräsvälitilalistat ovat perinteisiä välilistamateriaaleja. Nykyään käytetään myös paremmin lämpöä eristäviä ns. lämminreunavälilistoja, jotka valmistetaan komposiitista, termoplastisesta massasta tai vaahtomuovin ja alumiinin yhdistelmästä. 
 


Kiinnostuitko?
 

Tuotteetja palvelut

Referenssit

Tilausohjeet ja tilauslomake

Ajankohtaista