Materiaalipankki|Ajankohtaista|Yhteystiedot

Laminoidut lasit 


Laminoidun lasin ominaisuudet määritellään standardissa EN 14449 ja laminoidun turvalasin vaatimukset standardissa EN 12600. Laminoidussa lasissa on kaksi tai useampia lasikerroksia ja näiden välissä välikalvo. Tyypillisiä välikalvomateriaaleja ovat PVB(polyvinyylibutyraali) ja EVA(etyleenivinyyliasetaatti). Ne sitovat lasin yhteen, jolloin rikkoutuessaan lasinpalaset eivät irtoa tai muodosta vaarallisia teräviä särmiä. 


 

Karkaistu ja laminoitu lasi 

Karkaistu ja laminoitu lasi muodostaa nimensä mukaisesti kahdesta tai useammasta karkaistusta lasista,  jotka on laminoitu yhteen välikalvolla. Karkaistua ja laminoitua lasia on syytä käyttää, jos lasitus joutuu erityisen termisen kuormituksen alle tai lasituksessa on jännityskeskittymiä kuten pistekiinnityksiä. Myös alareunastaan tuetut kaidelasit tehdään karkaistusta ja laminoidusta lasista. 
 

Raklassa on käytössä Glastonin Suomen suurin karkaisu-uuni, jolla voidaan karkaista jopa 2860 x 6000mm laseja


EVA-laminointi 


Rakla Tampere Oy:llä on käytössä uudentyyppinen EVA-laminointi-linja. Sen etuja perinteiseen PVB-tyyppiseen laminointiin verrattuna ovat parempi tarttuvuus, UV-suoja, ääneneristävyys ja valonläpäisy. EVA-laminoitu tuote myös kestää sääolosuhteita paremmin kuin perinteinen PVB-tuote. 

EVA-linja mahdollistaa erikoistuotteiden valmistamisen, kuten lasin laminoinnin muuhun materiaaliin. Lasien väliin voidaan myös laminoida ohutta kuivaa materiaalia. Laminoitavan tuotteen maksimimitat ovat 2600mm x 5000mm. 


Kiinnostuitko?
 

Eristyslasit

Tuotteetja palvelut

Referenssit

Tilausohjeet ja tilauslomake

Ajankohtaista

Tehtaamme loma- ja huoltotauko on heinäkuussa viikoilla 28-29, 8.-21.7.2024.

Tänä aikana ei myöskään lähetyksiä eikä vastaanottoa. Pyydämme huomioimaan tämän tilauksia tehdessänne. Mukavaa kesänaikaa kaikille!
18.06.2024

Rakla Tampere investoi uuteen eristyslasien valmistuslinjastoon

Rakla Tampere tiedote 14.06.2023
14.06.2023