Materiaalipankki|Ajankohtaista|Yhteystiedot

Erikoislasit ja -palvelut

 

Heat Soak -testi


Heat Soak -testillä testataan, onko karkaistussa lasissa spontaanin rikkoutumisen mahdollisesti aiheuttavaa nikkelisulfidikidettä (NiS). NiS-kiteen sisältävät karkaistut lasit hajoavat testissä, eikä niitä näin ollen asenneta kohteeseensa. Näin vältytään lasin mahdolliselta rikkoutumiselta myöhemmin.



Hiekkapuhallus ja teippaus


Hiekkapuhalluksessa lasin pinnasta tulee vaalea, valoa “hajottava” ja läpikuultava. Kun osa hiekkapuhallettavasta pinnasta peitetään muotoonleikatuilla teipeillä, voidaan lasin pintaan tehdä erilaisia kuvioita, sillä teipin alle jäävä osa jää kirkkaaksi tavalliseksi lasipinnaksi ja puhallettu osa vaaleaksi ja läpikuultavaksi.



EVA-laminointi


Rakla Tampere Oy:llä on käytössä uudentyyppinen EVA-laminointi-linja. Sen etuja perinteiseen PVB-tyyppiseen laminointiin verrattuna ovat parempi tarttuvuus, UV-suoja, ääneneristävyys ja valonläpäisy. EVA-laminoitu tuote myös kestää sääolosuhteita paremmin kuin perinteinen PVB-tuote. EVA-linja mahdollistaa erikoistuotteiden valmistamisen, kuten lasin laminoinnin muuhun materiaaliin.



Röntgenlasi ja etsatut lasit


Röntgenlasi estää röntgensäteilyn läpäisyä. Röntgenlasin tyypillisiä käyttökohteita ovat sairaaloiden röntgenkuvaustilat. Etsatut eli hapolla syövytetyt lasit tarjoavat hyvän valon läpäisyn ja yksityisyyttä. Niitä käytetään mm. suihkutiloissa, tilanjakajana toimistoissa sekä sisustuksessa. Pinta on kauttaaltaan hiekkapuhalletun kaltainen. Etsattuja laseja on saatavissa kirkkaana, pronssisena sekä harmaana.



Matalaheijasteiset lasit, peilit ja piilopeilit


Matalaheijasteisilla laseilla voidaan vähentää heijasteita. Lasit soveltuvat näyteikkunoiksi, suojaamaan näyttöjä tai tarjoamaan näkyvyyden vitriinituotteelle. Lasi voidaan karkaista tai laminoida. Peililasi on pinnoitettu toisesta pinnastaan yleensä hopealla tai alumiinilla. Uudentyyppiset peilit pinnoitetaan monikerroksisesti mm. kromilla, jolloin ne voivat heijastaa voimakkaasti, osittain tai vain toiselta puolelta (niin sanotut piilopeilit).


 


Kiinnostuitko?
 

Eristyslasit

Tuotteetja palvelut

Referenssit

Tilausohjeet ja tilauslomake

Ajankohtaista