Materiaalipankki|Ajankohtaista|Yhteystiedot

Rakennuslasi on osa elinympäristöä

 

Missio


Rakla rakentaa ihmisille miellyttävämpiä ympäristöjä.


Visio


Rakla on toimialansa kannattavin yritys Suomessa. Rakla on haluttu työpaikka ja asiakkaidemme arvostama kumppani, joka on osa toimialansa parhaiden yritysten toimintaa.Arvot


Raklalainen on ammattilainen – vain laatua ovesta ulos

Oikea tuote, oikean laatuisena, oikeassa paikassa, oikeaan aikaan 


 

Raklan ympäristöpolitiikka


Rakla Tampere Oy:n ympäristöpolitiikka on kiinteä osa päivittäistä tekemistä. Yrityksemme ympäristöpolitiikan perustuu lakien ja asetusten noudattamiseen, mutta sen lisäksi se on otettu kiinteäksi osaksi jokapäiväistä operatiivista toimintaa ja toiminnan kehittämistä.

Lasin jalostamisessa raaka-aineen tehokas käyttö, ylijäämä lasin 100% kierrätys ja lasin karkaisuprosessin energiatehokkuus ovat sekä ympäristön että liiketoiminnan kannalta merkittävässä osassa.

Rakla on sitoutunut jatkuvaan parantamiseen energian säätämisessä ja kierrätyksessä, sekä oman tuotannon että tuotteiden osalta. Ohessa esimerkkejä toiminnan kehittämisessä.

Energia

  • 2017 otimme käyttöön markkinoiden energiatehokkaimman karkaisu-uunin.
  • 2018 toteutimme mittavan tehdasvalaistuksen modernisoinnin siirtymällä energiatehokkaisiin LED valoihin.
  • 2019 tuotannon modernisoinnilla ja uudelleen järjestelyllä onnistuimme pienentämään tilatarvetta ja tulemme säästämään merkittävästi lämmitysenergia.
  • Ylläpidämme ja kehitämme tuoteosaamista ja -tarjoamaa. Näin voimme yhdessä asiakkaidemme kanssa edesauttaa energiatehokkaiden lasirakenteiden käyttöä rakentamisessa.

Kierrätys

  • Lasi on 100% kierrätettävä raaka-aine, mm. uuden lasin valmistuksessa 30% on kierrätyslasia. Kierrätämme kaiken prosessista yli jääneen lasin.
  • Pakkausmateriaalina käytämme pääosin vain puuta, joka on helppo kierrättää.
  • Ympäristölle haitalliset aineet kierrätetään viranomaisten ohjeiden ja määräysten mukaan.

Rakla Tampere Oy on sitoutunut jatkuvaan energiatehokkuuden parantamiseen ja ympäristön suojelemiseen pitämällä nämä näkökulmat mukana päivittäisessä toiminnassa, mutta myös osana liiketoiminnan kehittämistä.

Lasi on lopulta se osa kaikkia rakennuksia, jonka avulla sen käyttäjät pääsevät nauttimaan rakennusten ympäristöstä. Usein lasin avulla rakennuksen käyttäjä haluaakin päästä lähelle luontoa. Tämän vuoksi Raklalle on sekä luontaista että tärkeä vaalia ympäristöä.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Raklalla on kiinteät yhteydet lukuisiin valmistajiin kotimaassa ja ulkomailla. Tärkeimmät yhteistyökumppanit ovat Pilkington NSG Group, AGC, Guardian, Saint-Gobain sekä monet muut lasialan yritykset.
 


Kiinnostuitko?
 

Tuotteet ja palvelut

Referenssit

Ajankohtaista

Tehtaamme loma- ja huoltotauko on heinäkuussa viikoilla 28-29, 8.-21.7.2024.

Tänä aikana ei myöskään lähetyksiä eikä vastaanottoa. Pyydämme huomioimaan tämän tilauksia tehdessänne. Mukavaa kesänaikaa kaikille!
18.06.2024

Rakla Tampere investoi uuteen eristyslasien valmistuslinjastoon

Rakla Tampere tiedote 14.06.2023
14.06.2023